280 мільйонів на два дні: Ростдорстрой добудує Троїцький міст на Миколаївщині

 

Служба відновлення інфраструктури у Миколаївській області 18 грудня підписала договір із ТОВ «Ростдорстрой» вартістю 281 млн грн. Згідно з угодою, «улюблена» компанія миколаївських шляховиків має за два дні, до 20 грудня, завершити реконструкцію Троїцького мосту на автотрасі Н-24.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію в системі ProZorro.

Фантастичні строки освоєння бюджетних мільйонів зафіксовані не лише на сторінці ProZorro, але й у тексті угоди та додатках з планом фінансування та календарним графіком виконання робіт. Угода має бути оплачена ще цього року. 

Зазначимо, що це вже втретє одеське ТОВ «Ростдорстрой» отримує підряд на реконструкцію ділянки км 183+200 – км 185+800 автодороги Н-24 Благовіщенське-Миколаїв (через Вознесенськ). Проєкт передбачає фактично нове будівництво т.зв. Троїцького мосту на стратегічній для області магістралі, що поєднує найбільші міста Миколаївщини.

Перший тендер у 2020 році «Ростдорстрой» виграв завдяки тому, що запропонував ціну на 2 гривні меншу, ніж «конкурент» на торгах: 280 999 998 грн. Однак виконати роботи до початку повномасштабного російського вторгнення найбільшому дорожньому підряднику Миколаївщини не вдалося.

У грудні 2022 року «Ростдорстрой» без залучення електронної системи, тобто взагалі без тендерів, отримав замовлення на додаткові роботи на цьому об’єкті вартістю 131 794 094 грн. А вже у серпні цього року компанія та Служба відновлення інфраструктури зменшили ціну угоди… на 74 гривні.

Наступного місяця сторони домовились про завершення договору від 2020 року із зменшенням його вартості до 151,2 млн грн. Таким чином, наразі «Ростдорстрой» мав вже отримати за реконструкцію 2,6 км автотраси майже 283 млн грн.

Відтак, третій, рекордний за термінами договір, подвоює вартість Троїцького мосту з підходами до 564 млн грн.

«Ростдорстрой» на Миколаївщині: без альтернатив та конкурентів

ТОВ «Ростдорстрой» входить до п’ятірки найбільших виконавців дорожніх підрядів за бюджетний рахунок в Україні. У Миколаївській області на його долю припадає абсолютна більшість контрактів місцевої Служби відновлення інфраструктури (у минулому  – Служби автодоріг – Ред.).

Лише у 2023 році компанія отримала від Служби відновлення інфраструктури у Миколаївській області 34 контракти на загальну суму понад 4,5 мільярди гривень.

Згідно з результатом аналізу Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Spending за допомогою боту, розробленого Nikcenter, «Ростдорстрой» залишається найбільшим в області отримувачем коштів Служби відновлення інфраструктури. На його долю припало 65% від суми усіх транзакцій Служби – 949 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl, номінальним власником ТОВ «Ростдорстрой» є угорське комерційне товариство ОТТЕМА. Бенефіціарами компанії є депутат Одеської міськради Юрій Шумахер та Євген Коновалов. «Ростдострой» входить до великої будівельної групи RDS, яку вважають «групою Труханова», міського голови Одеси.

Нагадаємо, саме «Ростдорстрой» був підрядником реконструкції Дегтярівського шляхопроводу у Києві, який обвалився у жовтні цього року.

ремонт доріг, Ростдорстрой, Служба відновлення інфраструктури, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER