Постачальниця яєць для Міноборони стала власницею багатомільйонної нерухомості в курортному місті Хорватії

Постачальниця яєць для Міноборони

На початку 2023 року Міністерство оборони потрапило в гучний скандал, адже закупляло яйця для харчування військових за 17 гривень, тоді як їхня ринкова вартість була в декілька разів нижчою. Постачальником продуктів була підприємиця Тетяна Глиняна.

Про це йдеться в розслідуванні «Наші гроші», передає Nikcenter.

Як з’ясувалося, Тетяна Глиняній належать чотири готелі в курортному місті Хорватії Спліт. Осінню 2023 року підприємиця раптом стала бенефіціаром таких компаній як  “Pigment d.o.o.”, “Mimoza d.o.o.” та “Zen Adria d.o.o.”.

З 2016 року Тетяна Глиняна є власницею ще однієї фірми “Nazarii d.o.o.”, яка зареєстрована у хорватському місті Брелі. Варто додати, що компанії управляють готелем «Ora» категорії 4* має 24 номери, ресторан та конгрес-центр на 50 осіб; бутік-готелем «Mirari» має 18 кімнат, ресторан та басейн на даху; готелем «Posh» категорії 5* має 6 апартаментів, басейн на даху, СПА-центр та бутік-готелем «Luxe» категорії 4* має 30 номерів, ресторан, СПА-центр та конференц-кімнату на 8 осіб. Вартість готелів оцінюють в 10 мільйонів доларів

В Україні Тетяна Глиняна була засновницею компаній, які постачали у великих обсягах продукти військовим. Мова йде про фірми “Візит”, “Укрпродакорд ВР”, “Преміум компані” та “Гранд консалт”. Саме товариство «Актив компані» вкінці 2022 року підписало контракт з Міністерством оборони на 13 мільярдів гривень. За умовами підряду Міноборони отримало яйця по 17 гривень та картоплю за 22 гривні.

Слід зазначити, у 2015 році Тетяна Глиняна разом з зятем Русланом Березюком були фігурантами кримінального провадження про надання хабаря полковнику Нацгвардії за перемогу в тендері з постачання консервів. Вони пропонували посадовцю 10 відсотків від суми контракту. Однак, в результаті підприємиця не отримала підозри, а її зять відбувся умовним терміном.

Нагадаємо, у кінці 2022 року Міністерство оборони уклало договір на послуги харчування для тилових частин. Загальна сума контракту склала 13 мільярдів гривень. Однак, ціни на продукти виявилися значно вищими за ринкові. Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва на той час була близько 7 грн за штуку.

Раніше повідомлялося, що ДБР знайшло і затримало продавців яєць по 17 гривень для Міноборони. Злочинна група привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Під час обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію.

закупівля, корупція, міноборони, нерухоме майно, підприємці, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER