«Він Теж»: журналісти зняли документальний фільм про чоловіків, які стали жертвами сексуального насильства від росіян на Херсонщині

Показ фільму Він Теж

27 березня журналісти «Слідство.інфо» презентували документальний фільм про українських чоловіків, які зазнали сексуального насильства від росіян. В стрічці розповідається про знущання з українців, які опинилися на окупованих територіях і потрапили до херсонських катівень.

Про це повідомляє «Слідство.інфо», передає Nikcenter.

Сексуальне насильство щодо чоловіків є одним з найжорстокіших видів злочину і мало хто наважується розповісти про болючі спогади. З журналістами поділилися історіями четверо чоловіків, які зазнали тортур в катівнях Херсону.

Росіяни, прагнучи схилити херсонців до співпраці, ґвалтували чоловіків або ж погрожували зґвалтуванням. Одним з героїв документальної стрічки є місцевий священник Сергій Чудинович. Виїхати на підконтрольну Україні територію йому вдалося лише у квітні 2022 року, а до того він пережив нелюдські знущання та фізичні катування.

Росіяни били та душили священника. Чоловіка мучила спрага, однак замість води окупанти давали йому горілку.

«Потім дали в руки потримати дубинку, якою били, і сказали, що зґвалтують нею. За кожне мовчання вони продовжували бити, душити. Це було дуже страшно», – розповів Сергій Чудинович.

Усі герої фільму зараз працюють з психотерапевтами. Окрім того, журналістам вдалося встановити імена росіян причетних до знущань з українських чоловіків.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення прокурори зареєстрували 280 кримінальних проваджень щодо сексуального насильства проти українців, яке вчиняли російські військові. При цьому зафіксовано 101 випадок сексуального насильства щодо чоловіків.

Чоловіки зазнавали зґвалтувань, насильства над статевими органами, каліцтва, примусового оголення, примусу дивитися на сексуальну наругу над близькими.

Нагадаємо, у Херсоні затримали співробітника в’язниці, який працював на росіян і катував людей. Служба безпеки України затримала в Херсоні людину, яка допомагала росіянам тероризувати місцевих жителів під час окупації міста. Ця особа пішла на співпрацю з ворогом, присягнувши Росії.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці пред’явили підозру бойовику «ДНР», який катував мешканців Херсонщини. Він обіймав посаду стрільця в 113-му стрілецькому полку мобрезерву 1-го армійського корпусу Російської Федерації та виконував бойові завдання на території Херсонщини. Підозрюваний брав участь у “фільтраційних заходах” на блокпостах у напрямку селища Велика Олександрівка.

катівні, кримінальне провадження, насильство, Окупація Херсонщини, чоловіки

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER