10 тисяч доларів за смертельне ДТП: на хабарі затримали суддю Кропивницького апеляційного суду

В Кропивницькому на хабарі затримали суддю

Незважаючи на те, що судді мають досить високий рівень зарплати, нерідко трапляються випадки хабарництва серед представників суддівського корпусу. Чергового хабарника викрили в Кропивницькому апеляційному суді.

Про це повідомили в НАБУ, передає Nikcenter.

Суддя апеляційного суду вимагав 10,5 тисяч доларів за ухвалення пом’якшувального вироку в справі смертельної аварії. Зокрема, за винагороду «служитель Феміди» обіцяв винуватцю ДТП умовне покарання.

Щоб приховати будь-яку причетність до корупції, суддя залучив посередника, який отримував і зберігав в себе гроші. Посередником виступив колишній працівник реформованої міліції. Проте, в колег судді-хабарника було інше бачення покарання для водія, який спричинив смертельну аварію.

«Колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Через те, що суддя не зміг забезпечити виконання обіцянки, він повернув засудженому більшу частину хабаря. Під час обшуків в помешканні посередника детективи знайшли 450 доларів, які суддя відмовився повертати винуватцю ДТП.

Служителю Феміди та його спільнику повідомили підозру в отриманні неправомірної вигоди. Затриманих чекає обрання запобіжного заходу.

Варто додати, що рекордсменом за сумою отриманого хабаря є голова Верховного Суду Всеволод Князєв. Через адвоката, який виступав посередником, він отримав 2,7 мільйона доларів. За отриману суму суддя пообіцяв прийняти позитивне рішення для власника фінансової групи «Фінанси та кредит».

Всеволод Князєв і досі перебуває під вартою. Він став найбільш високопоставленим затриманим суддею в історії незалежної України. До трійки найбільш корупційних суддів увійшли суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус та голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич.

Нагадаємо, завершили розслідування в справі судді з Одеси, яку впіймали на хабарі. За позитивне рішення в справі суддя з Одеської області отримала 4 тисячі доларів винагороди. Служительку Феміди затримали під час отримання коштів.

Раніше повідомлялося, що до суду передали справу адвоката та судді з Одеси, які вимагали хабар від військового. У червні 2023 року адвокат через знайомого суддю намагався знайти підхід до його колеги з Приморського районного суду Одеси.

апеляція, корупція, НАБУ, суддя, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER