5 мільйонів гривень збитків: до суду передали справу полковника з Херсонщини

Полковник на Херсонщині привласнив бойові виплати

Начальника прикордонного загону на Херсонщині судитимуть за недбале ставлення до служби. Внаслідок його дій держава зазнала мільйонних збитків.

Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі в сфері оборони Південного регіону, передає Nikcenter.

Перебуваючи на посаді з березня до липня 2022 року, полковник несумлінно виконував свої посадові обов’язки. Зокрема, посадовець не проводив щоденну перевірку перебування на службі військових прикордонного загону.

«В результаті цього військовослужбовцям, які не виконували завдання із захисту національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії та були відсутні у частині», – йдеться в повідомленні Спеціалізованої прокуратури.

Через недбалість полковника військовослужбовцям незаконно нараховували та виплатили грошову винагороду в сумі майже 5 мільйонів гривень. Матеріали справи, де головним фігурантом є керівник прикордонного загону, передали до суду, який і призначить покарання полковнику.

Варто додати, через привласнення бойових виплат отримав вирок начальник відділення військової частини на Дніпропетровщині. Посадовець разом з підлеглим фіктивно зарахували на службу декількох знайомим. «Новоприбулим військовослужбовцям» нараховували гроші за нібито участь у бойових діях.

Кошти, що надходили на банківські рахунки, начальник відділення разом зі спільником розподіляли між собою. Їм вдалося привласнити з державного бюджету 3,5 мільйони гривень.

Суд розглянув справу та призначив покарання посадовцю. Начальника відділення персоналу штабу військової частини засуджено до 7 років та 6 місяців ув’язнення з конфіскацією всього майна. Також йому заборонено обіймати посади протягом наступних двох років.

Щодо спільника керівника військової частини розслідування ще триває. Справою займаються детективи ДБР у місті Полтава.

Нагадаємо, військовим незаконно нарахували 123 мільйони гривень бойових виплат. В Міністерстві оборони провели внутрішній аудит та виявили мільйонні незаконні виплати. Зокрема, додаткові надбавки отримували військові, які не брали участі в бойових діях.

Раніше повідомлялося, що на Буковині військові замість служби ремонтували будинок командира. Командир військової частини доручив підлеглим зробити капітальний ремонт в його будинку. Не виконуючи свій військовий обов’язок, чоловіки продовжували отримувати всі виплати, в тому числі й бойові доплати.

виплати військовим, військова служба, дбр, начальник, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER